teisipäev, 7. veebruar 2012

Mongoolia


Tervitused matkahuvilistele!


Sel suvel 1.06 - 30.06 on plaanis teha 4x4 automatk "üllatus-üllatus" Mongooliasse. Sai seal küll korra käidud, kuid vaatamisväärsusi ja vaatamist väärt loodust on seal niipalju, et sinna lihtsalt peab tagasi minema. Seekord piirdub reis vaid Mongoolia avastamisega. Mongoolia kultuuri ja looduslike vaatamisväärsuste otsimise ja tripiks kokkuseadmisega on Marge tegelenud nüüd juba vahelduva eduga pea aasta. Ilmselt suudaks ta juba ilma kaardita selle reisi läbi teha.


Plaanis on külastada:
Kesk-Mongoolia: vulkaan Horgo ja vulkaaniväljad, liivakõrb kesk-Mongoolias, Kharakhorum(13.sajandil pealinn)ja Erdenezuu klooster (vanim budistlik klooster).




Pealinn Ulaanbaatar, kõigi oma võludega. Ulaanbaatari kõrval Terelj Natural Park, Chinggis Khan kuju.




Lõuna-Mongoolia: GOBI kõrb, Yolyn Am kanjon, Kongoryn Els(liivakõrb), Khermeen Tsav (dinosauruste leiukoht), Eej Khairkhan mägi (kivi basseinid, koopad).



Lääne-Mongoolia: Altai mäestik.






On aga kaasreisjal oma unistuste koht, kuhu Mongoolias minna, võtame ka selle plaani.
Kogu reisi pikkuseks on 16000+ km, sellest Mongoolias ca 5500+km. Enamus ööbimisi on telkides, vahepeale siiski ka tsiviliseeritud majutust pesemisvõimalusega. Hommiku ja õhtusöögid telkimise ajal teeme endale ise, lõunaks naudime teeäärsete toitlustuskohtade menüüd.
Reisi eelarveks peaksid kaasreisijad arvestama ~1500€. Soovitan siiski väikest tagavara sularaha näol, reservi peab olema.
Kes nüüd tunneb, et tahab seda reisi kaasa teha, siis andku julgesti märku, meie autos on kaks vaba kohta. Lisainfot tripi kohta saab tel 5102431 Romek või romek@trendmill.eu , marge@emf.ee
Oodatud on ka oma autoga tulijad, kolm autot ja 12 inimest oleks maksimum seltskonna suurus, suurema rahvamassiga läheb juba raskeks...

Suures plaanis näeb meie reis välja selline:




2 kommentaari: